Over mezelf

Zoals bij vele jonge ouders en generatiegenoten, kon ik mijn dagelijks leven wel omschrijven als ‘druk, druk, druk’. Je leest ook steeds meer in de media dat het potje van gezin, werk, sociaal leven (en liefst ook een sausje zelfzorg) sterk onder druk staat. We verwachten en verlangen té veel, onze agenda’s zijn overmatig volgeboekt, multimedia en social media houden ons 24u/7 in de ban. Wie kent er niet iemand met stress gerelateerde problemen, lichamelijke klachten, burn-out,…? Ik heb zelf de signalen van mijn lichaam veel te lang genegeerd. ‘Vermoeid zijn? Hoort bij mijn generatie. Velen klagen hierover, toch?’ Tot ik op de feiten ben gedrukt en serieus gas diende terug te nemen. Van 5e versnelling, moest ik weer leren schakelen naar 1e en 2e. Mijn nuchtere, ambitieuze en rationele zelve diende op zoek te gaan naar meer rust en voeling krijgen met genieten in het hier-en-nu.

Naast yoga, heeft Stand Up Paddling (SUP) veel voor me betekend. Het geluid van water, het gevoel van je SUP board dat over het water glijdt, de stilte van de omgeving, het focussen op het peddelen… De zogenaamde ‘flow’ die mensen kunnen ervaren bij bijvoorbeeld surfen, bergbeklimmen, enz. die herken ik nu wel!

Door in contact te komen met andere SUP/surf fanaten, ontdekte ik bovendien gelijkaardige verhalen en ervaringen. Gemeenschappelijk was de grote positieve impact van het suppen. Dit ontging ook niet mijn professionele zelve. Hier moest ik iets mee doen. En zo is SUP aware ontstaan! Via SUP aware wil ik de flow van het suppen, de rust van de natuur, en de positieve impact van relaxatie oefeningen delen met anderen.

Heidi Luypaert in een notedop:

  • Erkend klinisch psychologe (Vrije Universiteit Brussel, 2003).
  • Professionele ervaring in onder meer de Integrale Jeugdhulp / Bijzondere Jeugdzorg, in het werken met zowel volwassenen als met kinderen en gezinnen.
  • Deeltijds zelfstandig psychologe in een groepspraktijk.
  • Opleiding relaxatietherapie (Centrum Open Mind)14642493_10155338266739097_7859411825438870427_n
  • PVG Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen (KUL, Faculteit beweging- en revalidatiewetenschappen, io.)
  • Opleiding SUP instructeur gevolgd bij ISA (International Surfing Association).
  • Trotse mama van 2 kindjes.